3 Aralık Özürlüler gününde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Avcı ile birlikte Erdoğdu Eğitim uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek buradaki kutlamalara katıldı. Okul Müdürü Feriha Kalaycı ile görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, toplumun bütün kesimleri arasında yardımlaşma ve paylaşma duygusunun geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Dünya özürlüler gününde, Trabzon’da bu alandaki çalışmalara destek verilmesi gerektiğini bildirdi.
Okuldan yetişen özürlü insanların toplumda üretim aşamalarına katılabileceğini belirten TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, üretimde ve çalışma hayatında var olma haklarının bu insanlara sevgi ve şefkatle sunulması gerektiğini söyledi.
ÖZÜRLÜ ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE İŞ KAPILARINI AÇMAMIZ LAZIM
Başkan Hacısalihoğlu,” Özürlü öğrencilerimizin bireysel yaşantıları bu okullarımızda başarıyla geliştiriliyor. İş hayatına ve sürecine katılmalarına olanak veren yetkinlik ve beceri ve kabiliyetlere erişiyorlar..Bu insanlarımızı başta devlet ve kamu alanları yanında iş dünyası olarak da kucak açmamız gerekmektedir. Çeşitli projeler üreterek bu insanların hayatlarını ve yaşamlarını daha kolaylaştırmalarına destek olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da bu desteğimiz devam edecektir. Sosyal bir toplum olmanın gereğini hepimiz birlikte yapmalıyız. Bu mutluluğu hep birlikte yaşamalıyız.”diye konuştu.
Erdoğdu Eğitim uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Feriha Kalaycı, özürlü öğrencilerin iş hayatında çok başarılı olduklarını ifade ederek verilen ve gösterilen görevi eksiksiz ve tam olarak yapmaya azami dikkat ettiklerini bildirdi.
Çok disiplinli olduklarını aktaran Feriha Kalaycı, iş dünyasından daha fazla destek beklediklerini, çocukların üretici ve çalışan pozisyonlarına eriştirilmesi için ortak katkı ve destek verilmesi gerektiğini bildirdi.
110 öğrenci mevcutlarının bulunduğunu ifade eden Feriha Kalaycı, Trabzon merkez ve ilçelerinden öğrencilerin taşımalı eğitim ile toplandığını belirtti. Trabzon’da özürlü çocuk sayısının bir hayli yüksek olduğunu bu kesimin büyük bir bölümünün okulla tanıştırıldığını ama bir hayli kesimin ise hala okul ile buluşturulamadığını iletti.
Okuldaki eğitimlere katılan özürlü çocuklarda ciddi bir gelişim sağlandığını ifade eden Feriha Kalaycı şu bilgileri verdi:
“Zorunlu öğrenim çağında olup öğretilebilir zihinsel engelli çocukların okulöncesi dönemini de içine alan 3-14 yaş grubundaki çocukların öz bakım ve günlük yaşam becerileri ile akademik becerilerini geliştirmek, zorunlu öğrenim çağı dışında kalan özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin; temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını kolaylaştırmak ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmaktır.
Misyonumuz: Öğrencilerimizi; kapasitesi ve yetenekleri ölçüsünde eğiterek, toplumla barışık, sosyal çevreye uyum sağlamış ve kendi işini kendisi yapabilen birer insan olarak yetiştirmektir.”