Rehber :
   
Sinemalar
Sinema Lara
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.12.2009
Trabzon Alacahan, Kadın Girişimciler tarafından ''İş...


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, bir dönem terk edilen tarihi eserlerin yeniden restore edilerek hayata döndürülmesi gerektiğini söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığına seçilen Emine Gürkök ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyarette bulundu.

Burada yapılan toplantıda, Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu’nın yeni yönetiminin çalışma döneminde tarihi Alacahan’ın yenilenerek burada “Trabzon İş Geliştirme Merkezi”nin gerçekleştirilmesini düşündüklerini aktardılar.

TTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI M.SUAT HACISALİHOĞLU: KENT KAZANÇLI ÇIKACAK

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Alacahan projesinin kentteki istihdama belirli bir oranda çözüm sağlayacağını aynı zamanda turistik bir işlev kazandırılacağını, her iki kapsamda da çalışmanın kente ekonomik katkı yaratacağına işaret etti.

KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI EMİNE GÜRKÖK: İŞGEM PROJESİ TARİHİ ALACAHAN’DA HAYAT BULABİLİR

Türkiye’de altı dünyada altı bin İŞGEM’in bulunduğunu ifade eden Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Gürkök, yedinci İŞGEM’i Trabzon’a kazandırmayı öngördüklerini kaydetti.

Kadınlara ve gençlere bir iş kazandırma niteliği taşıyan bir kuluçka olarak İGŞGEM’lerin tanımlanabileceğini belirten Başkan Gürkök, bu merkezin kurulması düşünülen Alacah’ın da restorasyonunun sağlanması ile de tarihi bir kültür değerinin de kurtarılmış olacağını iletti.,

Gürkök, projenin 2011 yılına yetiştirilmesi ile turizm sektörüne de hizmet verebileceğini vurguladı.

VALİ DR. RECEP KIZILCIK: GEÇMİŞİN İLERİ BİR KÜLTÜR OLDUĞUNU BU TÜR ESERLERİMİZİ HAYATA DÖNDÜREREK İSPATLAMALIYIZ

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, geçmiş kültürün ileri bir kültür olduğunu insanlara yaşatmanın günümüzün en önemli projelerinden biri olarak görüldüğünü anımsattı. Tarihi eserlerin topluma kazandırılması ve yeniden hayata döndürülmesinin turizm sektörünü olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

VALI KIZILCIK: ALACAHAN BİR ÇEKİM MERKEZİ YARATABİLİR

Bu kapsamda Alacahan’ın 17. yüzyıldan kalma bir eser olduğunu anımsatan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, bu mekanın da kente ve turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Alacahan’ın bitişiğinde bulunan tarihi Türk hamamının da projeye katılması gerektiğini öneren Vali Dr. Recep Kızılcık,” Öncelikle bu tür yenileme çalışmalarına başlamadan önce kent halkı tarafından ne amaçla kullanılacağına karar verilmelidir. Alacahan’ın bir İŞGEM haline dönüştürülmesi kentin yararına olduğunu düşünüyorum. Ancak sıradan bir çarşı haline dönüştürülmemesine dikkat edilmelidir. Tarihi dokusu ve o mistik havasının verilmesine özen gösterilmelidir. Belirli dallarda sınırlandırılması ve kendi içinde bir uyum ve bütünlük sağlayan hijyenik bir mekan haline dönüştürülmesi gerekmektedir. Bugün Bedesten örneğinde yaşadığımız bir Çin mallarının satıldığı mekan haline dönüşmesi çok doğru olmaz. Mekanın oluşturulmasında eski doku ortaya çıkmalı ve spesifik bir yelpazede çalışma yapılmalıdır.”diye konuştu.

VALİ DR. RECEP KIZILCIK: ORTAHİSAR MAHALLESİ PROJESİ BAŞARILDIĞINDA TURİZM İÇİN ÖNEMLİ BİR MAZANÇ YARATILACAKTIR

Türkiye'de Amasya ve Safranbolu özelliğinde Trabzon’un Ortahisar Mahallesinde benzer bir kümelenme görülmekte olduğunu ifade eden Vali kızılcık, "Buradaki hikâyeleri ve evleri ortaya çıkardığımızda bu bölge özel bir mahalle haline gelecektir."dedi.

Ortahisar mahallesindeki mistik havayı ortaya çıkarmayı istediklerini ifade eden Vali Dr. Recep Kızılcık, bunu başardığımızda gerek ülke gerekse yerel turizme bir ekonomik katma değer kazandırılacağını söyledi.

 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 3528

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com