Rehber :
   
Yöresel Ürünler
İslamoğlu Gıda
İskenderoğlu Şarküteri
İmamoğlu Yöresel Ürünler
Sürbisa & Sürmene Bıçakçılık
Trabzon Silah Sanayi
Gurme 61 Şarküteri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.04.2010
Trabzon, Türkiye'de bir ilk'e daha imza atıyor...


İngiltere’nin başını çektiği ve Avrupa ülkeleri ve Gelişmiş ülkelerde yaygınlaşmaya başlayan sanayi ve endüstri üretimlerinde karşılaşılan sorunların çözümünde matematiksel yöntemlerin kullanılmasına Türkiye’de Trabzon öncülük ediyor.

TTSO BAŞKANI HACISALİHOĞLU: SANAYİ İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA HER İŞBİRLİĞİNİN DESTEKÇİSİYİZ

Üniversite-sanayi arasında işbirliğini yüksek düzeyde sağlayan proje kapsamında 4-8 Ekim 2010 tarihleri arasında TTSO’nun desteğinde KTÜ’de Türkiye’deki bu anlamdaki ilk çalışma yapılacak. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KTÜ ile Sanayi işbirliğinin daha da kuvvetlendirecek her türlü çalışmaya destek verdiklerini belirtti. Başarılı çalışmalarından ötürü KTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Erhan Coşkun’a sunumunun ardından plaket sundu.
Trabzon ve bölgedeki sanayi, hizmet vb. bütün sektörlerdeki işletmelerin karşı karşıya kaldığı sorunlarını dile getireceği toplantıda, KTÜ de matematiksel yöntemler ile bu sorunlara çözüm üretmeye çalışacak.

PROF.DR. ERHAN COŞKUN: TOKNOLOJİ TERCÜMANLIĞI MESLEĞİNİ TÜRKİYE DE TRABZON DA YAYĞINLAŞTIRACAĞIZ.

KTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Erhan Coşkun “Endüstride Matematik Çalıştayı” öncesinde TTSO’da ön bilgilendirmede bulundu. Coşkun önümüzdeki hafta içinde TOBB Ekonomi Üniversitesi’nde bilgilendirmede bulunacağını ifade ederek, Ankara’daki toplantıya 200’un üzerinde şu anda katılımcı olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Erhan Coşkun, matematiği ne kadar üretim sektöründe veya hizmet sektöründe bulunan işletmelere anlatılıp kullanılmasını sağlandığı takdirde o kadar çözümlere yaklaşılacağını bildirdi.

PROF. DR. ERHAN COŞKUN: REKABETÇCİ VE İLERİ TEKNOLOJİ ÜRÜNLERE METEMATİKSEL ÇÖZÜMLER İLE ULAŞACAĞIZ

Bu alandaki çalışmaların Türkiye’de ilk kez Trabzon’da sürdürüldüğünü ifade ederek, “ Avrupa da çok yaygınlaşıyor. Özellikle İngiltere’de birçok sektörde başarılı uygulamalar var. Türkiye’de bu gelişmeye adım atarak, rekabetçi ve ileri teknolojik ürünleri piyasaya sürebilir. Ülkemizdeki işletmelerin bu mekanizmayı hayata geçirmeleri ile önemli bir katma değer yaratılabilir. KTÜ ve TTSO bu anlamda işbirliğini daha ileriye taşıyacağına inanıyorum.”dedi.

Prof. Dr. Erhan Coşkun, üretim firmalarının Ar-Ge elemanlarınca belirledikleri sorunları, endüstriyel matematik uzmanlarına aktararak bu yöntemle çözümler aranmasına Trabzon’da başlanacağını ifade etti. Aradaki iletişimi sağlayan teknoloji tercümanlığı mesleğinin oluştuğuna dikkat çekerek, “ Üretim başta olmak üzere bütün işletmelerimizde en önemli eksiğimiz teknoloji tercümanlığının ülkemizde henüz kullanılır olmamasından kaynaklanıyor. Avrupada bu çok yayğınlaştı. Sorunları firmalardan alan teknoloji tercümanları uygun çözümleri endüstriyel matematik yöntemi ile çözüme kavuşturuyorlar. Böylece işletme ve toplumsal olarak bir kalkınma ve gelişme üstünlüğü elde ediyorlar.”diye konuştu.

Sistemin akademik organizasyonlar ile Avrupa ülkelerinde yaygınlaştırıldığını ve geliştirildiğini kaydeden Prof. Dr. Erhan Coşkun KTÜ olarak İngiltere’de düzenlenen bir çalıştaya katılacaklarını bildirdi. Türkiye’de ilk kez KTÜ’de yapılacak olan çalışmanın yaygınlaştırılması halinde ülkemizin de başarılı olacağına inandığını söyledi. Bu anlamda Trabzon’un Türkiye’ye örnek olacağını aktardı. Üniversite, Endüstri ve matematikçilerin yapacağı işbirliği ile daha rekabetçi ürün üretileceğini vurguladı.

REKTÖR PROF.DR. İBRAHİM ÖZEN: TRABZON DA ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİ KUVVETLENİYOR

KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, endüstriyel sorunlara matematiksel çözümler üretme yönteminin Türkiye’de ilk kez Trabzon’da başlatılmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Bu yaklaşımın daha da geliştirerek Üniversite – sanayi arasındaki işbirliğini kuvvetlendireceklerini söyledi. Bu yöndeki ilişkilerin daha da gelişeceğini aktardı.

Rektör Prof.Dr. İbrahim Özen, 2004 yılına kadar bir veya iki sanayi bakanlığı işbirliğinde teknoloji geliştirme projesi uygulanmış olduğunu bu sayının çok az olduğunu ifade etti.

Sanayi Bakanlığı San-Tez projeleri alanında bu yıl KTÜ’ nün Türkiye’nin dördüncü sırada başarı gösterdiğini belirterek, “ 5 projemiz onaylandı. Bir projemizde onaylanmak üzeredir. Toplamda 6 projemiz olacak. Ülkemizdeki birçok büyük üniversiteyi geride bıraktık. Bu başarı Trabzon sanayisi ile KTÜ’nün işbirliğinin başarısıdır. Çünkü bu projelerin bir ayağı sanayi ve üretimde bulunan işletmelerdir. Bu alandaki çalışmaları sanayi işletmelerimizin katılımı ile daha da artıracağımıza inanıyorum.”dedi.

Prof. Dr. Erhan Coşkun'un sunum dosyasını bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız. 

 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 3374

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com