Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde açılan stantta 86 vatandaş organ bağışında bulundu.
Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından organ bağışını teşvik etmek amacıyla bir panel düzenlendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörlüğü'nden Prof. Dr. Şükrü Ulusoy, Doç. Dr. Murat Topbaş, Yrd. Doç. Dr. Serdar Türkyılmaz'ın konuşmacı olarak katıldıkları "Organ Bağışı" adlı panele Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Osman Gökhan Bali, Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Demirtaş, Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıca panel süresi içerisinde Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde açılan organ bağışı standında 86 vatandaş organ bağışında bulundu.
Panelin açılışında konuşan Trabzon Belediye Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun kurulduğu tarihten buyana geçen 6 aylık sürede Trabzon'a katkı koymak, halkı bilinçlendirmek için farklı alanlarda faaliyet gösteren ulusal ve uluslar arası birçok projeyi hayata geçiren Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi bu kez organ nakli konusunda bir panel düzenlemeyi sosyal sorumluluğun gereği olarak gördüğünü belirterek, " Bu bağlamda Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörlüğü ile diyaloga girerek çok değerli hocalarımızın desteğiyle böyle bir etkinliği düzenledik. Organ bağışı konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz panele destek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan ise yaptığı konuşmada böylesine önemli bir sosyal sorumluluğu gündeme getirdikleri için Trabzon Belediye Gençlik Meclisi ve destek veren KTÜ'nin değerli hocalarına teşekkür ederek, "Organ bağışı öldükten sonra organlarınızın başka bir insan için kullanılmasına izin vermenizdir. Görmeyen bir insanın görmesini ya da hayatını diyaliz makinesine bağlı geçirmek zorunda olan bir kişinin normal hayatına dönmesine imkan tanımaktır.
Sağlıklı her organ bağışlanabilir. Ülkemizde kalp, akciğer, böbrek, karaciğer ve pankreas gibi organlar; kalp kapağı, gözün kornea tabakası, kas ve kemik iliği gibi dokular başarıyla nakledilebilmektedirler. Bir kişi organlarını bağışlayarak birçok insana yaşama şansı verebilir. 1979 tarih ve 2238 sayılı yasa gereği organ bağışı yapılabilmesi için 18 yaşını doldurmuş olmak ve bu dileğinizi iki tanık huzurunda sözlü olarak yapmanız, ayrıca bunun bir hekim tarafından tasdik edilmesi yeterli olacaktır. Bunun için en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak "Doku ve Organ Bağış Belge"nizi alabilirsiniz.
Toplumumuzda da organ bağıyı bilincinin son yıllarda artmış olmasından büyük memnuniyet duymaktayız" diye konuştu.
Panele konuşmacı olarak katılan Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörlüğü'nden Prof. Dr. Şükrü Ulusoy, Doç. Dr. Murat Topbaş, Yrd. Doç. Dr. Serdar Türkyılmaz da organ bağışının önemine ve teşvik edilmesine dikkat çekerek böylesine önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getiren Trabzon Belediye Gençlik Meclisi'ne teşekkür ettiler.
Panelin sonunda katkılarından dolayı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörlüğü'nden Prof. Dr. Şükrü Ulusoy, Doç. Dr. Murat Topbaş, Yrd. Doç. Dr. Serdar Türkyılmaz'a plaket verildi.
|