Rehber :
   
Balık Lokantaları
Kılçık Balık Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
17.01.2011
KELİN DERMANI OLSA...Doğu Karadeniz Belediyeleri önümüzdeki


Kelin dermanı olsa...
 Doğu Karadeniz Belediyeleri önümüzdeki günlerde büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaklardır. DOKA'nın açıkladığı TURİZME 14.5 milyon TL'lik hibeden aslan payın almaları, ajansa yüzde birlik katkı paylarını ödemeleri durumunda olabilecek. En borçlu Belediyelerin ise katkı paylarını ödemeleri zor görünüyor.
Kalkınma Ajansları gelirleri; "Belediyeler, İl Özel dareleri ve Ticaret- Sanayi Odalarının" yüzde bir katkı payı ödemeleri şeklinde hükme bağlanmıştır.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) "TURİZM" sektörüne vereceği 14.5 milyon Tl hibeden Belediyelere, İl Özel idarelerine, Ticaret Sanayi Odalarına ayrılan para ise yaklaşık 10 milyon TL'dir.
A n c a k; yüzde birlik katkı payını ödemeyenler bu hibelerden yararlanamayacaklar.
Trabzon Belediyesinin DOKA'ya olan borcu 1.7 milyon Tl.
Bir proje için alacağı para (projesi geçmesi halinde) 600 bin TL'dir.
Trabzon Belediyesi Başkan Yardımcısı Ergin Aydın ve Meclis Başkanvekili Nusret Onur ile Trabzon Belediyesinin durumunu konuşuyoruz; çıkış yolu yok gibi...
Ödemeyenlerin katkı payları merkezi idareden gelen çeşitli fonlardan kesilip, Kalkınma Ajansının hesabına yatırılıp yatırılmayacağını ise bilmiyoruz.
En borçlu beldiyeler
Geçen yıl Doğu Kardeniz Belediyeler Birliğinin (DKBB), Zorlu Grand Otelde düzenlediği toplantıda, birliğin genel sekreteri Halil Memiş; Doğu Karadeniz Belediyelerinin Ülkemizin en borçlu beldiyeleri olduğunu söylemişti. Bu durumda aslan payını alacak Belediyeler yüzde birlik katkı paylarını ödememeleri durumunda, vekillere şikayetlerini iletmekten başka yapacakları hiçbir şey yoktur.
Parayı veren (DOKA)'in öncelikli alanları
*Alternatif turizm faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik projeler desteklenecek: (kırsal turizm, doğa turizmi, yayla turizmi, av turizmi, fotokapan, botanik turizmi, kamp-karavan turizmi, kış turizmi, kültür turizmi, kongre turizmi, macera turizmi, telesiyej, inanç turizmi, spor turizmi, hobi balıkçılığı, kuş gözlemciliği, deniz turizmi, mağara turizmi, sağlık turizmi, dağ yürüyüşü, yamaç paraşütü, kayak, heliski vb.)
*Turizme yönelik alternatif konaklama olanaklarının geliştirilmesi, bu alanlarda istihdam edilenlerin eğitimi (aile pansiyonculuğu, tarihi ve doğal doku ile uyumlu konaklama mekanları, butik otel, bungalov, kamping alanları vb.)
*Deniz, göl, baraj, akarsu, şelale gibi alanlarda turizme yönelik organizasyonların ve faaliyetlerin desteklenmesi (su sporları, offshore, balon, zorbing, bungee jumping, parasailing vb.)
*Turizm amaçlı hediyelik eşya veya yöresel el sanatları tasarım, üretim ve pazarlama faaliyetlerinin desteklenmesi
*Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edip vakit geçirebileceği sosyal ve kültürel ortamların
canlandırılması için yapılacak faaliyetler (kültür sanat sokağı gibi alanların düzenlenmesi, spor etkinlikleri vb.)
*Turizm alanlarına alternatif ulaşımın kolaylaştırılmasına yönelik faaliyetlerin desteklenmesi (teleferik, tekne, funiküler, balon, yöreye özgü ulaşım araçları vb.)
*Dezavantajlı gruplara (engelliler, yaşlılar, çocuklar vb.) yönelik turistik alanlarda aktif katılımı destekleyebilecek fiziksel olanakların yaratılması ve geliştirilmesi
*Doğu Karadeniz turizm imajını destekleyecek yazılı-görsel tanıtım ve markalaşma faaliyetlerinin (tescil, patent, coğrafi işaretler ve mahreç, logo vb.) ulusal ve uluslararası festival, şenlik, panayır, fuar vb. yoluyla yörenin etkin ve özgün tanıtımının desteklenmesi
*Turistik değeri olan yeni ve yöresel ürünlerin tanıtım ve satışının yapıldığı pazar alanlarının özellikle turistik alanlara yakın yerlerde oluşturulması ve bu yolla turizm bilincinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi
*Turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların insan kaynaklarının geliştirilmesi (mevcut işgücünün eğitim, staj gibi faaliyetlerle kalifiye hale getirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması )
*Turizm sektöründe sunulan hizmet çeşitliliğinin ve kalitesinin artırılması (alternatif turizm öncelikli olmak üzere iyi uygulamaların transfer edilmesine yönelik faaliyetler, turistik işletmelerin kapasite artırımı, kiosk-desk, akıllı kart uygulaması gibi teknoloji kullanımı vb.)
Bu öncelikli alanlara Kamu dışında Özel ve STK'larda katkı vermek isterse, çözüm üreteceği kprojeleri 18 Mart 2011' e kadar DOKA'ya teslim etmek zorundadır. Ayrıntılar ww.doka.org.tr ' de.
 
Toplam Okunma Sayısı : 2150

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com