Rehber :
   
Mermer, Granit ve Maden
Şeker Mermer
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.08.2011
"El Emeği Göz Nuru, Kadının Kurtuluşu" Projesi.


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, kadın istihdamının artırılması kapsamında düzenlenen yöresel özellikli el sanatları eğitimlerinin kalıcı olması ve beklenen faydayı sağlaması için ticarileşmelerinin şart olduğunu söyledi.

IPA Kadın İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında Trabzon Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ve Pratik Kız Sanat Okulu tarafından yürütülen ve Trabzon Valiliği İl Özel İdaresi, Trabzon TSO, Trabzon Belediyesi, İstanbul Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çarşıbaşı Halk Eğitim Merkezi ve Şalpazarı Halk Eğitim Merkezi’nin proje ortakları olduğu ‘El Emeği Göz Nuru, Kadının Kurtuluşu’ adlı projenin belge töreni Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İl Defterdarı Kenan Karadeniz, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Trabzon Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nurgül Karagöz, 31 Temmuz 2010 tarihinde başlayan projenin amacının yörede kadın istihdamının artırılması ve kadınların iş hayatına aktif katılımının sağlanması olduğunu söyledi. 

Proje kapsamında Trabzon ve yöresinde 15-50 yaş arası 165 kadına Keşan Dokuma, Kaytan ve Çenti Dokuma, Gümüş ve Hasır Örücülüğü, Kazaz Örücülüğü, Yöresel Özellikli Döküm Hediyelik Eşya, Ev Mefruşatı ve Aksesuarları, El Örgüleri ve Süsleme Teknikleri, Makine Örgüleri. Girişimcilik ve Tasarım kursları verildiğini kaydeden Karagöz, ayrıca kursiyerler arasından seçilen 30 kişinin de KOSGEB destekli Girişimcilik eğitimi aldığını dile getirdi.

Başkan Hacısalihoğlu; “Ticarileşmeyen projelerin geleceği olmaz” 

Proje ortaklarından Trabzon TSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, projenin kadın istihdamının artırılmasına önemli katkılar sağlayacağını dile getirerek sürdürülebilirlik için ticarileşmenin önemine dikkat çekti.

Kadınların iş hayatına aktif olarak katılımında eğitime yönelik bu tür projelerin artırılması gerektiğini belirten Başkan Hacısalihoğlu, “Burada verilen eğitimlerin sürdürülebilir olması ve beklenen faydayı sağlaması için ticarileşmeleri gerekiyor. Çünkü ticarileşemeyen projelerin geleceği de olmaz. Burada üretilen ürünlerin Yöreks fuarlarında sergilenmesi için desteklenmesi gerekir. Ayrıca şehirde değişik noktalarda, turistik otellerde burada yapılan çalışmaların sergilenmesi ve ticarileşmeleri gerekiyor” dedi.

Proje kapsamında Girişimcilik eğitimi verildiğini de hatırlatan Hacısalihoğlu, genç girişimcilere şu uyarıda bulundu:

“Burada kursiyerlere girişimcilik eğitimi de verildi. Bu eğitim alanlar, KOSGEB desteklerinden faydalanmaya hak kazandılar. Ancak destek almak için işyeri açmayın, tam tersine işyerinizi açıp bu desteklerden faydalanın. Çünkü buna dikkat etmeyenler zarar ediyor”

165 Kursiyer Belge Aldı

Programda son olarak bölgesel özellikli yöresel el sanatları eğitimlerine katılan 165 kursiyere ve Girişimcilik eğitimi alan 30 kursiyere sertifikaları verildi.
Daha sonra Trabzon İl Özel İdaresi’nin tahsis ettiği ve kurslarda üretilen ürünlerin satışının yapılacağı tarihi Bedesten çarşısındaki işyerinin açılışı gerçekleştirildi.

 
 
 
 
 
 
Toplam Okunma Sayısı : 2517

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com