-AVRUPA’YI ASYA’YA BAĞLAYAN MODERN İPEK YOLU GÜZERGAHINDA BULUNAN EN ÖNEMLİ ULAŞIM MERKEZLERİNDEN BİRİ OLAN TRABZON LİMANI’NA ÖZELLEŞTİRİLMEDEN SONRA TOPLAM 20 MİLYON DOLARI AŞKIN YATIRIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
-ALPORT TRABZON LİMAN İŞLETMESİ MÜDÜRÜ H.MUZAFFER ERMİŞ, TRABZON LİMANI ÖZELLEŞTİRİLİP VE ALBAYRAK HOLDİNG TARAFINDAN ALINDIKTAN SONRA ÖNEMLİ YATIRIMLARIN YAPILDIĞINI BELİRTEREK, ‘’ İRAN TRANSİTİN OLUŞTURACAĞI ETKİLER 100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK. TRABZON’DAN GÜRBULAK SINIR KAPISI’NA KADAR 550 KİLOMETRELİK YOL GÜZERGÂHINDA DA BİNLERCE İNSANI İHYA EDECEK.’’DEDİ.
Avrupa’yı Asya’ya bağlayan modern İpek Yolu’nun önemli geçit merkezleri arasında bulunan Trabzon Limanı, özelleştirildikten sonra her geçen yıl hem büyüyor hem de gelişiyor.
Alport Trabzon Liman İşletme Müdürü H. Muzaffer Ermiş, limanın özelleştirilmesi ve Albayrak Holding tarafından alınmasıyla önemli yatırımların gerçekleştirildiğini söyledi.
Ermiş şöyle konuştu:
‘’Trabzon Limanı’na çok öemli yatırımlar yapıldı. 2 milyon 100 bin Euro değerinde bir konyetner vinçi aldık. Bu vinç ile beraber bölgedeki önemli madenler Trabzon Limanı’na gelmeye başladı.Çok uygun tarifeler uyguladık. Limandaki iş bitirici, hızlı , etkin ve verimli çalışmadan dolayı bölgedeki ihraç madenlerinin birçoğunu Trabzon Limanı’na çektik. Bunun yanı sıra 3 milyon Euro değerinde 140 ton kaldırma kapasiteli bir vinç daha aldık. Rıhtım yaptık. Ambarlara ilave yaptık. Depolama kapasitelerini artırdık.Toplamda limana özelleştırıldıkten sonra 20 milyon doları aşkın yatırım yaptık.’’dedi.
Ermiş, önce limanların arkasında ise şehirlerin oluştuğunun altını çizerek, ‘’ Oluşum şekline baktığımızda limanların yanında şehirler kurulup ardından şuraya da liman yapalım denilmemiştir.Önce limanlar ve arkasından da şehirler kurulmuştur.Trabzon metropol bir şehir. Trabzon Limanı’nın üretmiş olduğu ekonomik girdi 1 milyar 400 dolardır. Trabzon’u gittiğimiz her yerde tanıtıyoruz ve ön planda tutuyoruz.’’dedi.
Trabzon’da yapılması düşünülen kentsel dönüşüm projelerini önemsediklerini söyleyen Ermiş, ‘’ Trabzon’a deniz yoluyla zengin turist gemileri gelmektedir. Ancak, limandan bakıldığında kötü bir görüntü var. Bu yerlere mini plazaların yapılması ticari alanlarını oluşturulması kentimize gelen yerli ve yabancı turistleri daha fazla cezp edecektir.Daha güzel bir Trabzon görüntüsü için kentsel dönüşüm projelerini önemsiyoruz.’’diye konuştu.
Trabzon Limanı’na eski dönemlerdeki çok daha hareketli ve etkin günlerini geri kazandırmak adına transit ticareti önemsediklerini vurgulayan Alport Trabzon Liman İşletme Müdürü H. Muzaffer Ermiş, ‘’ Limanın hareketlenmesi halinde ayakkabıcısından lokantacısın kadar her kesime çok olumlu yönde yansıması noktasında beklentileri gerçekleştirmek için gayretimizi sürdüreceğiz. İran transitinin oluşturacağı etkiler yaklaşık 100 bin kişiye yeni istihdam sağlayacak. Trabzon’dan Gürbulak Sınır Kapısı’na kadar 550 kilometrelik yol güzergahında da binlerce insan ihya olacak.’’açıklamasında bulundu.