Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından Mayıs ayında uygulamaya konulan Fındıklı Ekmek Projesi başarıyla sürüyor.
Normal undan yapılan ekmeğe yüzde 10 oranında natürel (çiğ) fındık unu ilave edilerek imalatına başlanan fındıklı ekmeğe fırıncılar ile ekmek farikalarından da destek geldi. Gelinen noktada bir buçuk ay gibi bir zamanda büyük yol kat ettiklerini belirten imalatçılar
“ Bize destek verilirse bu işin üstesinden geliriz” diye konuştular.
Borsa tarafından fındık unu desteği sağlanan imalatçılar kendi ürettikleri fındıklı ekmek hakkında görüş bildirdiler:
Murat Coşkun
Altınbaşak Unlu Gıda Mamulleri:
“Günde 70 adet fındıklı ekmek yapıyoruz. Bu proje tutacak gibi görünüyor ancak bu iş için tam kaliteli fındık olması gerekiyor. Bu yaptığımızda biraz acılık var. Müşterilerimiz gayet memnun görünüyor. Biz bazen acılığın kaybolması için ekmeğin mayasına şeker de katıyoruz. Destek sizden üretmesi bizden”.
İbrahim Yiğci
Kayabaşı Ekmek Fırını:
“ Biz 15 gündür üretim yapıyoruz. İlk hafta işlerimiz çok iyiydi ancak şu anda biraz düşüş var. Kavrulmuş fındık kullanılsa daha iyi olur diye düşünüyoruz. İnşallah bu proje tutar da vatandaş da memnun olur”.
Ersel Yomralıoğlu
Yıldızlı Cantaş Ekmek Fırını:
“ Bir haftadır fındıklı ekmek yapıyoruz. 40’la başladık hep öyle gidiyoruz. Müşterilerimiz gayet memnun. Gidişat iyi görünüyor bu daha da artacak inşallah. Proje ciddi desteklenirse tutar her eve de gider diye düşünüyorum. Fırınlarda 2-3 tane yapılıp satılsın denilecekse hiç yapılmasın daha iyi”.
İrfan Adanur
Bülbüloğlu Fırını:
“ Biz bir haftadır fındıklı ekmek yapıyoruz. Şu ana kadarki gidişattan memnunuz. Günde 20 adet yapıyoruz. Gündüz pek satışımız olmuyor daha çok akşam üstü bizim işlerimiz yoğun olur. Proje iyi desteklenirse tutacağı kanısındayım”.
Ahmet Kadir Kahya
Ünsal Ekmek Fırını:
“ On gündür üretim yapıyoruz. Günde 20 ila 25 adet fındıklı ekmek üretiyoruz. Bazen işimi gücümü bırakıp vatandaşa fındıklı ekmek hakkında bilgiler veriyorum. Bazen de ücret almıyorum. Öncelikle halkımızın fındıklı ekmeği benimsemesi damak tadına alışması lazım. TTB oldukça iyi bir proje yaptı. Kendilerini tebrik ediyorum ayrıca da sonsuz destek veriyorum. Bu projenin tutacağı kanısındayım yalnız halkımızı biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Sonuçta bu fındık hepimizin. Bir şekilde bunu tüketmemiz lazım. Sadece daldan toplayıp gidip pazara satmak değil iş. İşte bu gibi projeler ve organizelerle fındığımızı daha çok tüketmenin yollarını aramalıyız”.