Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde Geleneksel Çarşıbaşı Keşanını Geliştirme, Koruma ve Yaşatma Derneği’nin düzenlediği logo yarışması sonuçlandı.
Yaklaşık 1 ay önce başlatılan yarışmaya Türkiye’nin değişik illerinden 11 kişi tarafından gönderilen 30 civarında eser katıldı.
Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Geleneksel Çarşıbaşı Keşanını Geliştirme, Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Kul, Çarşıbaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ali Kul, Gazeteci ve Çarşıbaşı Belediye Meclis Üyesi Aydın Gelleci, resim öğretmeni Nihal Hellaç ve Grafiker Öğretmen Serdar Çelik’ten oluşan seçici kurul 3 ayrı toplantı sonucunda logoyu belirledi. Damla Köse tarafından gönderilen logo birinci seçilirken, Deniz Turan tarafından gönderilen eserler de mansiyona layık görüldü.
Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir, Keşan dokumaları için yeni bir dönemin başladığını belirterek, Sadece Çarşıbaşı ilçesindeki tahta tezgahlarda üretilen keşan için son viraja girmek üzereyiz. Belirlediğimiz logo bundan böyle bu ilçede üretilen keşanlar için kullanılacak. Böylelikle hep kalite hem de fiyat anlamında bir standart yakalamış olacağız. Bundan sonrası daha çok burada dokumacılık yapan ustalarımıza düşmektedir. Coğrafi İşaret, dernek ve logo aşamaları artık tamamlanmıştır.
Logo sayesinde Keşan üzerindeki nereye ait olduğu tartışmaları da ortadan kalkmış olacaktır. Bir süre sonra piyasaya sürülecek olan bütün Keşan dokumalarında Çarşıbaşı Keşanı ibaresi taşıyan logolar bulunacaktır. Öncelikle açılmış olan logo yarışmasına katılan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok değerli eserler geldi. Seçici kurulda bulunan Belediye başkanımız ve diğer üye arkadaşlarımıza da meşakkatli çalışmalarından ötürü teşekkür ediyor, Keşan dokumaları logosunun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.
Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz da, Keşan dokumalarının gelişmesi için belediye olarak her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini ifade ederek Keşan ilçemizde önemli bir istihdam kapısı oluşturmaktadır. Hatta bir sektör haline gelmektedir. Bu nedenle belediye olarak keşanla ilgili projelerimiz ve düşüncelerimiz vardır. Önümüzdeki süreçte bunları harekete geçireceğiz diye konuştu.
Dernek Başkanı Abdullah Kul ise, bundan sonra dernek tarafından yeni logonun kullanılacağını kaydederek, Keşan dokumaları için Coğrafi İşareti teslim aldık. Dernek kurduk, şimdi de logoyu belirledik. Bundan sonra iş biz dokumacılara düşüyor. İlçenin giriş ve çıkışına Keşan içerikli totem tabelalar koyacağız. Ayrıca belediyemiz izin verirse sahil şeridinde de Keşan satış reyonları kurmak istiyoruz. Logomuz ilçemize ve Keşan üreticilerine hayırlı olsun açıklamasında bulundu.
Birinci olan Damla Köse’ye bin TL’lik para ödülü, mansiyon kazanan eserlerin sahiplerine de çeşitli hediyeler verilecek.